Kersenbloesemmagie: Japan verkennen in de lente

Tsukiji-vismarkt: culinaire odyssee
Geen reis naar Tokio is vol zonder een bezoek aan de Tsukiji-vismarkt, een kookplek voor liefhebbers van vis en schaaldieren. Ervaar verse sushi, sashimi en diverse andere heerlijke Japanse recepten op deze dynamische markt. Ervaar de levendige openbare veiling op de groothandelslocatie, waar openbare tonijnveilingen een dagelijks fenomeen zijn.

Sociaal heiligdom: Meiji-tempel en Yoyogi-park
Ontsnap aan de grootstedelijke drukte door een bezoek te brengen aan de vredige Meiji-tempel, genesteld in het uitgestrekte Yoyogi-park. Dit toevluchtsoord van rust is een rauwe vergelijking met het nabijgelegen Shibuya-gebied. Loop met de dreigende torii-poorten, neem deel aan conventionele routines en ervaar een gevoel van rust midden in de dynamische stad.

Mount Koya: Zen Monastieke Schuilplaats
Voor een veel diepere visit https://www.reizendoorjapan.nl onderdompeling in het zenboeddhisme kun je naar Mount Koya (Koyasan) gaan, een spirituele website omzoomd door oude cederbomen. Mount Koya is de thuisbasis van meer dan honderd heilige plaatsen en biedt de mogelijkheid om een shukubo, een heilige plaats, te ervaren. Neem deel aan petities in de vroege ochtend, bezinning en eet shojin ryori, een veganistisch gerecht dat de eenvoud en mindfulness van het zenleven laat zien.

Onsen Retreats: tot rust komen
Om de Zen-manier van leven absoluut te accepteren, kunt u genieten van de herstellende ervaring van onsens, standaard thermale bronnen. Plaatsen als Hakone en Beppu staan bekend om hun kalmerende thermale water. Het in je opnemen van een onsen, met een natuurlijke of minimale inrichting, cultiveert een uitgebreid gevoel van ontspanning en vernieuwing.

Odaiba: futuristisch amusementscentrum
Steek de Rainbow Bridge over naar Odaiba, een vervaardigd eiland met een geavanceerde home entertainment-ervaring. Bekijk teamLab Borderless, een galerie voor elektronische kunst, of ga naar het levensgrote Gundam-sculptuur dat vrolijk in DiverCity Tokyo Plaza staat. Odaiba combineert moeiteloos home entertainment, kopen en indrukwekkende bezienswaardigheden van de Baai van Tokio.

Akihabara: Elektrisch gemeenschapsextravaganza
Voor technologiefanaten en anime-kenners is Akihabara, ook wel Electric Community genoemd, een plaats van digitale apparaten, manga en anime. Ontdek de dynamische winkels, thema-coffeeshops en pc-gamingfaciliteiten die van Akihabara een sociaal centrum maken voor de Japanse pop- en technologiemaatschappij.

Wabi-Sabi-uiterlijk: gastvrije smet
Centraal in de Zen-benadering staat het principe van wabi-sabi, het ontdekken van aantrekkingskracht in smet en vergankelijkheid. Dit beeld dringt door in de Japanse kunst, design en het dagelijkse leven. Ontdek de rustieke aantrekkingskracht van oude theehuizen, de verweerde rotsen op met mos bedekte tuinen en de eenvoud van conventioneel keramiek – allemaal welkom bij de aantrekkingskracht die ontdekt is in het onvolledige en korte leven.

Tokio, een druk grootstedelijk gebied waar gewoontes en moderniteit samenkomen, getuigt van de overvloedige achtergrond en verfijnde vooruitgang van Japan. Deze levendige stad, met zijn gevarieerde mix van oude heilige plaatsen, geavanceerde hoogbouw en drukke vlooienmarkt, biedt een fascinerende reis naar het hart van de Japanse hulpbronnen.

Een kijkje in Custom
Begin je verhalen over Tokio door jezelf onder te dompelen in het overvloedige sociale erfgoed van de stad. Bekijk het historische gebied van Asakusa, waar de legendarische Senso-ji heilige plaats, de vroegste boeddhistische heilige plaats van Tokio, bezoekers uitnodigt met zijn dwingende ingang, Rumbling Gateway (Kaminarimon). Bezoek Nakamise Purchasing Road, vol met typische kraampjes met een groot aantal Japanse souvenirs en roadfood.

Oordeel: het steeds evoluerende wandtapijt van Tokio
Terwijl je Tokio-verhalen zich ontrafelen, zul je ontdekken dat deze stad een levendig tapijt is, verweven met snaren van praktijk, vooruitgang en multiculturalisme. Of je nu afdwaalt langs historische heilige plaatsen of de drukte van moderne technologiegebieden accepteert, Tokio verwelkomt je op een reis waarbij elke minuut een gloednieuw element van de Japanse financiering onthult. Dompel jezelf onder in de verhalen van Tokio – een stad die het oude en het gloednieuwe feilloos met elkaar verbindt en voor elke vakantieganger een gedenkwaardig verhaal ontwikkelt.

Cherry Bloom-vreedzaamheid: Ueno Park
Gedurende de lente verandert Ueno Park in een spectaculair canvas van roze kersenbloesems. Loop langs met bomen omzoomde paden, neem deel aan een Hanami-uitje en geniet van de vredige aantrekkingskracht van Ueno Park. De Tokyo National Gallery, gelegen in het park, biedt een interessant kijkje in de kunst- en sociale achtergrond van Japan.

Introspectieve minuten in de natuur
De volledig natuurlijke landschappen van Japan zijn een toevluchtsoord voor mensen die op zoek zijn naar rust. De Arashiyama Bamboo Grove in de buurt van Kyoto dompelt je onder in een Zen-achtige omgeving terwijl zonneschijn de dreigende bamboestengels infiltreert. In de Japanse Alpen biedt de rustige gemeenschap Kamikochi spectaculaire uitzichten op de Noord-Japanse Alpen en rustige wandelingen langs de Azusa-rivier.

Moderne wonderen: hoogbouw en innovatie
In de overgang van gewoonte naar moderniteit toont Tokyo een horizon die is versierd met een verfijnde stijl. Beklim de Tokyo Skytree, een van de hoogste torens ter wereld, voor adembenemende uitzichten over de stad

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.