Draagbare IV-vloeistofverwarmers: belangrijke ontwikkelingen voor verbeterde medische zorg

Traumapatiënten ervaren vaak onderkoeling als gevolg van omgevingsfactoren, infusie van koude vloeistoffen, bloedtransfusies en chirurgische ingrepen. Eerdere draagbare modellen hadden moeite om vloeistoffen consistent op te warmen op het vereiste temperatuurbereik. IV-vloeistofverwarmingsapparaten die eerder op de markt werden gebracht, hadden problemen met het overbrengen van warmte, naast warmteverlies na het verlaten van de warmtewisselaar. Warmers zijn ontworpen om de vloeistof continu te verwarmen en tegelijkertijd een constante temperatuur te behouden op basis van het toegepaste debiet.

De belangrijkste zorgen Verwarmde bodywarmer bij een traumapatiënt die deze aandoening ontwikkelt, zijn coagulopathie, verminderde lichaamsfuncties, verminderde immuunresponsen en sterfgevallen. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat het risico op hartstilstand en onderkoeling aanzienlijk wordt verminderd wanneer vloeistoffen worden opgewarmd. Er kan meer dan één technologie worden gebruikt om deze stoffen te verwarmen voordat ze het lichaam binnendringen. Deze omvatten droge hitte, waterbad, convectielucht, magnetische inductie en tegenstroommetaalmethoden. Sommige van deze apparaten hebben cassettes of cartridges nodig, terwijl andere verwarmingsspiralen, pompen of meer geavanceerde technologieën gebruiken. Verwarmingsstijlen met een waterbad en een kookplaat zijn de langstlopende methoden, maar bieden geen betrouwbare opwarming. Veel draagbare IV-vloeistofverwarmers maken gebruik van droge-warmtetechnologie die wordt gereguleerd door microprocessors om betrouwbaardere verwarming te bieden tijdens IV-toepassing.

Ultra Battery 1: innovaties vergroten de bruikbaarheid van apparatuur

Extra functies hebben de draagbaarheid van deze apparaten vergroot, waaronder minder apparatuur en een lager batterijgewicht. Nieuwere apparatuur weegt gemiddeld minder dan een pond, terwijl de batterijen zijn teruggebracht tot iets meer dan een pond. Wanneer paramedici deze apparaten in het veld moeten opstellen, hebben ze het laagst mogelijke gewicht nodig. Een standaardbatterij kan wel zeven pond wegen, terwijl nieuwere ontwerpen zoals de Ultra Battery 1 veel compacter zijn gemaakt.

Het gewicht is niet de enige verandering in het ontwerp die deze uitrusting handiger maakt in het veld. De hoogte-, breedte- en lengteafmetingen zijn ook gewijzigd om het gebruiksgemak bij het gebruik van deze apparaten te vergroten. Afmetingen van traditionele modellen zijn gemiddeld vijf centimeter hoog. Deze meting is teruggebracht tot minder dan twee centimeter. Met name de Ultra Battery 1 heeft een robuuste behuizing, een kleiner ontwerp, minder gewicht, een afdichting die geschikt is voor extreme omgevingen, real-time statusmetingen en een snellere oplaadtijd. Deze functies zijn essentieel in situaties waarin de apparatuur naar een locatie moet worden vervoerd en snel moet worden aangebracht.

Batterijen waren een grote innovatie voor deze apparatuur, omdat ze ervoor zorgden dat deze in elk type noodsituatie kon worden gebruikt. Deze ene ontwerptoevoeging heeft het gebruik van draagbare IV-vloeistofverwarmers geopend voor eerstehulpverleners, militaire gevechtsomgevingen en overheidsinstanties. Hoewel de batterij warmers bruikbaarder maakte, belemmerde het gewicht van de apparatuur en de batterij samen nog steeds het vermogen van de medische staf om ze over lange afstanden te dragen. Een infuus wordt meestal aangebracht terwijl de patiënt ter plaatse op een brancard wordt vastgebonden.

Door het lagere gewicht is opwarmen eenvoudigweg een optie in elke omgeving, ongeacht de draagafstand. Hulpverleners zullen de apparatuur eerder gebruiken als deze hun algehele medische prestaties niet belemmert. Deze ontwerpwijziging is een van de vele wijzigingen die bedrijven doorvoeren om de bruikbaarheid van deze essentiële medische apparaten te vergroten.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.